Нейно величество апликацията

Стъпка 1  Пригответе необходимия брой мигли върху холдера

Подредете ги по размери, като започнете с най-малкия размер (7 или 8) най-отгоре на холдера и продължите с по-малките надолу.

Не всички лентички са номерирани, а винаги трябва да знаете с какъв размер удължители работите.

Стъпка 2 Поставяте пачовете

Помолете клиентката да погледне към тавана с широко отворени очи. Захванете крайчетата на самия пач и след това го поставете по ръба на долния клепач, като покриете всички мигли. Внимавайте да не поставите пачът твърде близо до окото. В никакъв случай не трябва да пресича водната линия.

Помолете клиентката да затвори очи и попитайте дали се чувства комфортно. Регулирайте положението на пачовете при нужда.  Въпреки това, винаги има клиенти, които не се чувстват твърде комфортно.

Припомнете на клиентката, че ако долните мигли не са изолирани, няма как да се поставят удължители на миглите на горните клепачи, тъй като биха залепнали.

Може да се наложи да залепите с тиксо някои мигли, които не са били стабилизирани при поставянето на пач.  Самият пач също може да бъде изрязан с ножичка, ако е твърде широк или дълъг с цел по-голям комфорт.

Стъпка 3  Поставете тиксото

Тиксото ви позволява да повдигнете правите мигли и да повдигнете увиснали клепачи.  В случай, че клиентката ви няма такива, може да продължите към стъпка 4.

Повече за поставянето на тиксо можете да видите тук:

Мястото на тиксото в мигллопластиката

Стъпка 4  Сложете си холдера за мигли и пръстена за лепило на ръката

След като клиентът Ви е вече подготвен и се чувства комфортно, можете да си сложите холдера за мигли и пръстена за лепило.

Уверете се, че имате всичко необходимо близо до Вас. Настанете се удобно. 

Поставете капчица лепило в пръстена.  Трябва да сте разклатили шишенцето за лепило преди това  (проверете на опаковката на лепилото колко време е указано от производителя).

Стъпка  5 Отделете една от естествените мигли

Използвайте изолиращите си пинсети, за да отделите естествените мигли, докато не успеете да изолирате единична мигла.  Ако имате проблеми, докато я изолирате, използвайте и двете пинсети. Внимавайте да не местите изолиращите пинсети.

Стъпка 6 Изберете удължител

След като вече сте изолирали естествената мигла, използвайте доминиращата си ръка да вземете подходящ  размер удължител. Захванете го на около половината разстояние от основата, оставяйки недоминиращата си ръка да придържа изолираната мигла. Внимавайте, докато повдигате удължителя. Старайте се да го повдигнете под  същия ъгъл, под който е наклонена миглата, за да сте сигурни, че е прав. Същият ъгъл означава, че наклона на удължителя е същия като този на естествената мигла. Използвайте доминиращата си ръка, за да повдигнете удължителя.  С практиката ще стане по-лесно.

Стъпка 7 Поставете лепило върху удължителя

Потопете удължителя в капчицата лепило.

Трябва да се потопи само основата на самия удължител. Фокусирайте се върху количеството лепило, което използвате. Ако случайно сложите твърде много лепило, бързо потопете удължителя обратно и се отървете от излишъка. Недейте да бършете допълнителното лепило върху пача. Ако го направите, създавате сухо пространство върху удължителя, което ще възпрепятства пълното му прилепване върху миглата.  Ако това не помогне, изхвърлете удължителя и започнете на чисто с нов.

Ако се използва твърде много лепило, ще е необходимо повече време за съхнене и ще остави следи. 

Ако се използва твърде малко лепило, миглата ще падне преждевременно.

Бележка: Подменяйте лепилото на 15-30 минути за максимална ретенция. Никога не добавяйте допълнително лепило върху вече изсъхналото такова. Веднъж изложено на въздух, лепилото започва да съхне. Свежото лепило е ключът към дълготрайни удължители на Вашия клиент. Използвайки лепило, което е вече частично сухо, означава частична спойка между естествената мигла и удължителя и частична сила на връзката.

Стъпка 8 Поставете лепило върху миглата

Сложете лепило максимално близо до основата на естествената мигла, бидейки внимателни да не засегнете окото или кожата на клепача. Не винаги лепилото стига върха на естествената мигла. Ако удължителя се слепи само с основата, ще се насъбере лепило по дължината на миглата. Ако захващате лепило само за една част на естествената мигла, ретенцията ще е по-кратка.  Колкото по-голяма част на удължителя се захване, толкова по-дълго време ще стои. Също така удължителите не трябва да се поставят отстрани на естествената мигла. Най-добре е да се поставят върху естествената мигла, така че тя да може да ѝм дава опора.

Бележка:  Докато тренирате, Вие ще използвате лепила, които залепват по-бавно, така че, ако не успеете да сложите удължителя правилно първия път, не се тревожете. Ако веднага успеете да сложите удължителя, където трябва, ще се наложи да го задържите допълнително, докато напълно залепне.

Повече за лепилата можете да научите тук:

Лепилата в миглопластиката

Стъпка 9 Преместете се от едното око на другото

Изолирайте  всички удължители, които може да са се залепили един за друг, преди да сложите допълнителни удължители. Работете от едната на другата страна, от око на око, поставяйки еднакъв брой удължители симетрично. Най-лесно ще ви бъде, ако ги разделите на 10 от едната страна и 10 от другата. Това се прави с цел да има баланс, докато работите.  Понякога се случва клиентът да има спешна работа и да си тръгне по средата  на процедурата. В такъв момент е добре да бъде с изравнен двустранно външен вид, ако не довършен напълно. Разделете всички удължители, които са се закрепили един за друг, преди да добавите нови такива.

Стъпка 10 Предпазете пинсетите ти от лепило

От време на време една част от лепилото Ви ще залепва за пинсетите, вместо за удължителя. Това ще се случва най-често докато все още се учите. Така удължителят Ви ще залепва за пинсетата, а не за миглата.

За да  предотвратите това, от време на време потапяйте пинсетите си в ацетон, изплаквайте ги и си забърсвайте с обикновена салфетка след това.

Стъпка 11 Запълнете празнините

 Ако клиентката Ви има твърде много празни пространства между миглите си, най-вероятно няма да има какво да направите. Можете да препоръчате серум за растеж.  Ако става въпрос само за една-две празнини на някои места, може да използвате два .10 или по-малки по диаметър удължителя, за да оформите Y-форма върху естествената мигла.

Как да го направите? Поставете десния удължител на дясната страна на една мигла. Докато го изсушавате с вентилатора, направете така, че вентилаторът да духа надясно. Повторете процедурата с втори удължител, този път от лявата страна на същата мигла. По този  начин, използвайки по-лек удължител и балансирайки тежестта върху естествената мигла, визуално ще изглежда, сякаш няма празнина.

Стъпка 12 Премахнете тиксото

Тиксото се премахва в посока от челото към клепача, като по време на самото премахване, Вие придържате кожата на клепача с пръсти. Бъдете изключително предпазливи.

Стъпка 13 Премахнете пачовете

Уверете се, че всички мигли са отделени една от друга, като прокарате пинсетите по дължината на миглите от основата до върха.

Ако някои мигли са се залепили една за друга, използвайте и двете пинсети, за да ги разделите като ги придърпате от центъра на миглата. 

Можете да използвате ремувър за мигли, за да разтопите лепилото, но това трябва да бъде по-скоро изключение от правилото.

Нежно повдигнете всички мигли от пача, поставяйки пинсетата под миглите. Можете да направите това и  четка. По този начин се уверявате, че нито една мигла на Вашия клиент не е залепнала за пача. Започнете от външния ъгъл и внимателно повдигнете колагеновия пач от кожата на клиента.

Понякога някои от миглите на горния клепач са се залепили за мигли на долния клепач. Ако това се случи, използвайте римувър заедно с микрочетка. Натопете микрочетката в ремувър и леко побутвайте миглата, докато отпусне. Не избързвайте, за да не попадне част от римувъра в окото. Ако все пак това се случи, веднага изплакнете с физиологичен разтвор.

Стъпка 14 Финиш

Можете да разрешете миглите за последен път с гребенче за мигли.  След това предложете на клиента да се огледа.  Най-приятната част е, когато клиентът за пръв път види красивите си мигли!

Стъпка 15 Упражнявайте се  Силно препоръчително е за всички начинаещи да се упражняват вкъщи върху манекен поне 1-2 седмици за по 2 часа дневно, преди да се пробват върху семейство и приятели!

Въпроси, които можете да зададете по време на процедурата

Защо удължавате миглите си?  

    – „По специален повод“  = може да е временен клиент;

–          „Моите приятели имат мигли“ = може да има нереалистични очаквания, тъй като приятелите се  сравняват едни с други

–          „Винаги съм искала“ = най-вероятно клиент, който ще се връща често

Какъв лайфстаил имате? Често ли тренирате? Има ли около вас много вода?

Винаги питаме с цел. Когато човек е изложен на голямо количество вода първите 24 часа след поставянето на удължителите, лепилото се „шокира“ и пада.  Разберете за живота на клиентите си, тъй като той може да даде отражение върху ретенцията на миглите. Помогнете ѝм с грижата за миглите след като вече има сложен удължител и кажете какво трябва да очакват и да правят за да имат добра ретенция.

Сподели този пост

Абонирайте се за нашия бюлетин

научавайте първи за промоциите ни!

Виж повече

Любопитно

Тайните на дълготрайните мигли

Дълготрайната миглопластика може да ви дари с красиви, изразителни мигли, които подчертават вашата естетика и добавят увереност на вашия поглед.

Shopping Cart