Лепилата за миглопластика

От какво са направени лепилата за миглопластика? 

Има няколко основни съставки, които се използват. Първата, която ще разгледаме е Етил Цианоакрилат. Той отговаря за силата на лепилото и за “прихващането” на естествената мигла. Съхне за около 0,5 секунди. 

Ако вашата клиентка развие алергия към етил цианоакрилат, тя вече не е подходяща за удължители на мигли, тъй като тази съставка присъства във всички видове и марки лепила. 

Втората основна съставка е Поли Метил Метакрилат (ПММА). Да, и на нас ни е трудно да го произнасяме! Ролята на ПММА е да поддържа връзката между миглата и удължителя силна (тоест оказва влияние върху ретенцията). 

Трета основна съставка е Хидрохинон. Той има важната задача да не позволява на лепилото да изсъхне преди да сте го използвали. 

Последна, но незадължителна съставка е Карбон Черно – той придава черния цвят на лепилата. Към него също може да се развие алергия. Ако това се случи, може да използвате безцветни лепила. 

Как да използваме лепилата?

Всяка сутрин разклащайте за поне 1 минута бутилката с лепилото, за да се миксират добре всички съставки. След това преди всеки клиент разклащайте за по около 30 секунди. 

Не бързайте при потапянето на удължителя в лепилото. Ако твърде бързо потопите удължителя, ще станат топченца на края на самия удължител. 

Допълнителното лепило би направило миглата по-тежка и още повече би спомогнало да се залепят допълнително мигли към вече изолираната такава. Именно затова се препоръчва да не се бърза! 

За температурата и влажността 

Ако температурата и влажността в помещението са твърде високи, лепилата ще залепват твърде бързо. По-ниска температура и влажност намаляват времето за залепване. Най-често за добро ниво на влажност се счита между 40-70%. Препоръчваме все пак да четете инструкциите на производителя. Може да си купите датчик за влажността в помещението, за да я контролирате по-лесно. 

Животът на лепилата 

Лепилата могат да бъдат използвани между 4 и 6 седмици след отварянето. След този период шансът клиентите Ви да имат алергична реакция към тях е по-голям. Препоръчва се лепилата да бъдат изхвърляни след периода, дори и бутилката да не е изцяло употребена. 

За скоростта 

Използвайте лепила с подходяща скорост за вашите умения. Когато сте все още начинаещи ще ви е необходимо лепило, което залепва по-бавно. Когато започнете да виждате, че поставяте миглите по-бързо, отколкото те съхнат, тогава можете да си купите лепило, което е около 0,5 – 1 секунди. Отново започвате с това, което съхне по-бавно. Не се тревожете особено за скоростта, тя идва естествено с Вашия напредък.  

Ето и нашите предложения за Вас:

Сподели този пост

Абонирайте се за нашия бюлетин

научавайте първи за промоциите ни!

Виж повече

Любопитно

Тайните на дълготрайните мигли

Дълготрайната миглопластика може да ви дари с красиви, изразителни мигли, които подчертават вашата естетика и добавят увереност на вашия поглед.

Shopping Cart