Преди процедурата

Уверете се, че клиентът се чувства комфортно

–          Всеки клиент е уникален. Всеки сет удължители е различен от човек до човек. Различни са формата на очите, плътността, дължината , извивката. Именно заради това и крайният външен вид е уникален за всеки клиент

–          Накарайте клиента да почувства, че ви е грижа за него. Кажете му, че Неговия комфорт е важен за Вас !  Клиентите прекарват средно между 1-2 часа върху леглото, докато трае процедурата.  Погрижете се да имат на разположение одеяло и възглавница. Обезопасете врата и коленете ѝм. Това ще ѝм предаде чувство на сигурност

Релакс, релакс и отново релакс !!!  Пуснете релаксираща музика. Уверете се, че обстановката в студиото Ви е предразполагаща и разпускаща. Много клиенти очакват с нетърпение процедурата, тъй като това ѝм дава възможност да си починат след стресиращ  ден. Да не забравяме и заспиването! Когато се събудят, не само, че се чувстват освежени, но и разполагат със зашеметяващи мигли.

Дискутирайте всичко с клиента. Обяснете, че процедурата е напълно безболезнена. Дайте Вашето предложение за оформление на миглите.  В случай, че клиентът не е съгласен, съгласете се с него и ги направете по негово желание (стига това да не е за сметка на здравето).  Никога не правете компромис със здравето за сметка на красотата!  Пред клиента Ви има две опции – или ще харесат как изглежда собственото ѝм предложение, или ще се вслушат в съветите Ви следващия път- което и от двете да се случи, Вие вече градите добра връзка с клиента и лоялност!

Обърнете внимание на детайлите!

Дъвченето на дъвка е строго забранено, тъй като при тези движения на лицето, пачовете се разместват и може миглите да залепнат една за друга!

Ограничете говоренето!

Колкото повече Вие говорите, толкова по-малко мигли ще са готови! Колкото повече клиентът Ви говори, толкова повече очите му ще се мърдат!

Подредете работната си масичка!

Пригответе Ацетон, Алкохол, Шампоан за мигли, Палетка за мигли, Пинсети, Микрочетки , Римувър, Тиксо,  Пръстени за лепило,  Пачове, Физиологичен разтвор 

 Чистият ацетон се държи наблизо, докато се учите как да разтваряте лепило, тъй като то може да попадне върху пинсети те Ви! Шампоанът за мигли е за клиенти, които не са успели предварително да почистят добре миглите си вкъщи!  Алкохолът се използва да изчисти всичко останало, с което шампоанът за мигли не се е справил. Физиологичният разтвор се използва в случай, че нещо попадне неволно в окото на клиента!

Настанете се удобно!

Вашият комфорт е не по-малко важен от този на клиента Ви! Изберете подходяща височина, така, че да можете да виждате добре основата на миглите! Дръжте гърба си изправен.  По този начин ще работите по-дълго без да чувствате дискомфорт.

Инвестирайте в добро осветление, добро оборудване и добра стойка!

        Преди апликацията огледайте добре естествените мигли на клиента! Внимателно с четка ги разресвайте в права посока.  Алкохолът е почистващ продукт и се използва за почистване на мигли!

Натопете микрочетката в 70% изопропилов алкохол и почистете естествените мигли. Използвайте съвсем малко количество! Подсушете леко микрочетката върху хартия преди да почиствате миглите, за да попие излишното количество.

Не искате алкохол да попадне в очите на клиентите Ви! След като сте готови с почистването, използвайте мини вентилатор да ги подсушите.

Не всички клиенти имат идеално прави мигли. 

В някои случаи миглите ще са тънки и смачкани в краищата си, особено ако клиентът спи върху тях или ги е търкал. С такива мигли се работи по-трудно и може да се слага само къс удължител.

Уверете се, че сте дискутирали миглите на клиента преди процедурата! 

 Въпроси, които можете да зададете преди процедурата!

Поставяли ли сте си удължители преди?

Ако отговорът е ДА – Какво Ви хареса и какво не Ви хареса при тях?

Опитайте да коригирате какво не ѝм е харесало и да оправдаете очакванията ѝм!

Ако отговорът е НЕ –

Поставяли ли са си изкуствени мигли преди? Ако ДА, то биха харесали по-драматичен външен вид. Ако не, вероятно предпочитат по-естествен външен вид .

Използвате ли много спирала? Ако ДА, то биха харесали по-плътни мигли, по-тъмен цвят и по-дълги от естествените ѝм.  Ако Не, то харесват по- естествен външен вид.

Попитайте за ежедневното ѝм гримиране.  Това помага да прецените какъв стил да направите миглите, ако клиентът няма предварително нещо наум. Така ще прецените дали да направите стил куклени очи или котешко око.

Попитайте дали знаят за поддръжката на екстеншъните.  Независимо от отговора, дайте своите съвети за грижа за след поставянето на удължителите, както и обяснете, че е добре да предвидят време за допълване след около 2-3 седмици. Може още по време на разговора да си запазят час за следващия път!

Алергии към латекс.  Ако клиентът има алергия към латекса,  най-вероятно трябва да извършите процедурата без да използвате тиксо.

Въпроси, които да зададете, за да прецените какъв тип удължители за мигли да използвате.

Какъв външен вид искате да постигнете?

Къде искате да има най-голяма дължина на миглите? В средата на клепача или по-близо до външния ъгъл на окото ? Така ще прецените дали да правите мигли тип куклени очи или котешко око

Как искате да изглеждат миглите Ви? Видимо по-дълги от естествените или по-близо до естествената дължина?  Ако клиентът иска миглите да са по-близо до естествената дължина, използвайте дължина до 2 пъти по-голяма от естествената. Ако желае видимо по-дълги мигли, то използвайте дължина 3 пъти по-голяма от естествената.

Сподели този пост

Абонирайте се за нашия бюлетин

научавайте първи за промоциите ни!

Виж повече

Любопитно

Тайните на дълготрайните мигли

Дълготрайната миглопластика може да ви дари с красиви, изразителни мигли, които подчертават вашата естетика и добавят увереност на вашия поглед.

Shopping Cart