Мястото на тиксото в миглопластиката

С цел да фиксираме клепачите, понякога се налага да използваме специално тиксо. Така улесняваме работата си. Препоръките на различни експерти са различни- някои поставят тиксото директно върху клепача, без предварителна обработка; други път поставят тиксото първо върху китката си за около секунда, след това върху клепача (с цел да не се залепи твърде силно); трети напълно отричат използването на собствената ръка и препоръчват да се използва китката на клиента за първоначално залепване. Ние оставяме този избор да бъде направен от Вас! 

Тук ще Ви представим няколко стъпки, за да улесните изолирането на миглите. 


Стъпка 1) Поставете гел-пач

Пачът се поставя под окото, като по-широката му част сочи вътрешния ъгъл, а по-тясната – външния ъгъл. Опитайте да покриете по-голяма част от миглите върху  долния клепач. Приближете се до водната линия, но не я докосвайте, тъй като това би причинило изсъхване на очите. Ако очите изсъхнат, ще започнат по естествен механизъм да произвеждат сълзи. Също така това би причинило дискомфорт на клиента. Стремете се пачът да се намира на около 2-3мм от водната линия.  


Използваме именно гел- пач, за да има протективен слой между пинсетите и кожата на клиента. 

Стъпка 2) Поставете тиксо върху миглите на долния клепач 

След като вече сте сложили гел-пач върху долните мигли, може да видите как някои единични мигли излизат навън и не са покрити. Това създава условия мигли от долния клепач да се залепят за мигли от горния клепач. 

Вземете 2 парчета тиксо. Едното се поставя под ъгъл 45 градуса така, че да покрива вътрешния ъгъл на миглите, а второто трябва да покрива миглите на външния ъгъл. 

Двете парчета тиксо трябва да бъдат с дължина около 4 сантиметра и да образуват формата на буквата  “V” . По ваш вкус, разбира се, може краищата да се преплитат и формата да заприлича по-скоро на буквата Х. 

Как да сложим тиксо върху вътрешния ъгъл на горния клепач

Поставете единия край на тиксото между вътрешния ъгъл на окото и средната част на горния клепач. Използвайте другия край на тиксото, за да придърпате в посока обратна на вътрешния ъгъл. Задната част на тиксото се залепва за челото на клиента.  Придърпайте достатъчно силно, за да видите миглената линия по-добре, но не до степен клепачът да се измести и окото да се отвори. 

Как да сложим тиксо върху средната част на горния клепач

Единият край на тиксото се поставя върху средната част на клепача и другият край се спуска директно към челото в посока перпендикулярна на долния клепач. Отново издърпайте достатъчно силно, за да си осигурите добър изглед, но не твърде много, за да не се отвори окото. 

Как да сложим тиксо върху външния ъгъл на горния клепач

За външния ъгъл, сложете единия край на тиксото между външния ъгъл и средната част на клепача.  Използвайте другия край на лепилото за да придърпате на 45 градуса по посока на косата и залепете края върху челото. Отново се стараем да придърпаме така, че да имаме по-добра видимост, но не твърде много, за да не се отвори окото. 

Поставяне на тиксо успоредно на долната мигла

При този тип поставяне на тиксо се повдига цялата миглена линия. Подходящ момент за това е накрая на процедурата, когато преминавате от едното око на другото. 

Така може да видите мигли, които не сте успели да видите в началото. За да сложите тиксо успоредно на долния клепач (тиксото се слага върху горния клепач), хванете двата края на тиксото и ги пригънете назад (така,че тиксото да стане по-тясно). Прегъва се по посока обратна на лепкавата част.  При залепването върху клепача, миглената линия се вижда по-добре. 

Поставяне на тиксо, перпендикулярно на долната мигла 

Тиксото се поставя на горния клепач, докато клиентът е със затворени очи. Този метод се използва за по-лесен достъп на много прави, плоски мигли с цел по-лесна апликация. 

Поставяне на тиксо, върху първия слой на миглите  

Тиксото се поставя двукратно върху Вашата китка или китката на клиента с цел да се залепи по-леко върху миглите. Прихващате тиксото и от двете страни, като използвате пълната му широчина. Уверете се, че клиентът Ви е със затворени очи. Започвате да поставяте тиксото в посока от долната част на миглите назад, като накрая залепвате тиксото за горния клепач. Опитвате се да прихванете само първия слой на миглите. С този метод лесно ще се открои втори слой на миглите, където ще можете да сложите оставащи удължители. 

Ето и нашите предложения за Вас:

Сподели този пост

Абонирайте се за нашия бюлетин

научавайте първи за промоциите ни!

Виж повече

Любопитно

Тайните на дълготрайните мигли

Дълготрайната миглопластика може да ви дари с красиви, изразителни мигли, които подчертават вашата естетика и добавят увереност на вашия поглед.

Shopping Cart